Petit Sàpiens

Il·lustració
Bu i Ag

La història cadàver, un còmic protagonitzat per BÚ i AG els petits zombis

Aquest any he començat a col·laborar amb la revista Petit Sàpiens d’una manera regular, vaig començar il·lustrant un article sobre Gaudí, però després els vaig propossar de fer una sèrie de còmic. Els vaig presentar un projecte sobre uns nens Zombis (en Bú i l’Ag) perquè qui millor per explicar la història que els seus protagonistes? Clar, els personatges històrics són tots morts, per això em vaig inventar un cementiri imaginàri on viuen tots els personatges històrics i els nostres protagonistes: en Bú i l’Ag.

La primera història parla de Narcís Monturiol, l’inventor del sunmarí però de moltes coses més, un personatge sovint oblidat que en vida no se li va fer justicia i que va morir arruinat, però que va obrir la porta a un dels invents més rellevants de la història de l’humanitat i per desgràcia també a la guerra.

Estic molt content de poder col·laborar de forma regular amb la revista i més tenint en compte que es publicada per una de les editorials més prestigioses del nostre país, que ja es simbol de qualitat, esperem que la bona feina de l’equip la faci imprescindible com la seva germana gran Sàpiens.

El Petit Sàpiens és una revista il·lustrada per a mainada de 6 a 12 anys, tot i que quan la rebo a casa, me la devoro sencera i es qu m’agraden les il·lustracions i els artícles que es tracten, imagino que encara queda molt de nen en mi.

Si teniu mainada, cerqueu-la al vostre quiosc, val molt la pena

Trepax-petit sàpiens

Il·lustració per a la revista Petit Sàpiens

Anuncis

Reportatge fotogràfic pel restaurant La Tarantella de Gràcia

Fotografia

He fet un reportatge fotogràfic pel restaurant La Tarantella de Gràcia, el mpotiu es per tenir recursos gràfics per a la web. Vaig optar per revelar les fotografies en blanc i negre perquè crec que enfatitza millor l’ambient i les persones que surten al reportatge. Tampoc vaig tirar amb Flash, no volia molestar treballadors i clients, i era conscient que forçant l’ISO sortiria un munt de grà, que tampoc em fa nosa, doncs reforça l’aspecte documental. El més dificil fou fer-se invisible perquè les fotografies captin la realitat, com si fos un testimoni amagat.

Exposició Trepax a la Tarantella de Gràcia

Il·lustració
Exposició Trepax

Exposició de cartrons pintats de Txiki Trepax

Benvolguda, Benvolgut:

Ets convidat pel mateix preu a alimentar cos i ànima a l’exposició dels meus cartrons pintats al Restaurant-Pizzeria la Tarantella de Gràcia. L’àpat el podràs fer de dimecres a diumenge al migdia o a la nit. Ni el menjar, ni l’art et deixarà indiferent i tastar les dues coses alhora és una oportunitat de tocar la felicitat amb les puntes dels dits.
A casa, tenia un munt de caixes de cartró de tanta bellugadissa. No m’agrada llençar gaire bé res, perquè sóc amic de les segones oportunitats. Un dia, vaig pensar de pintar-hi alguna cosa, vaig esquarterar la caixa disposat a pintar-hi algun gargot i vés per on m’hi vaig enganxar de mala manera fins a acumular-ne prou per penjar-los al meu web per la diversió del respectable.

El cartró és antipàtic, no es deixa pintar així com així, però gaudeixo treien les coses que duu a dins, sovint tan inexplicables com meravelloses.

L’exposició anirà mutant, hi haurà incorporacions i alguna coseta més que aniré preparant, m’agraden les sorpreses que no porten un llaç al cap, que hi farem.

No sé si és pintura o poesia, potser il·lustració, vés a saber si només són gargots a la babalà, només vull que et facin pessigolles als ulls i espero que en gaudeixis.

No hi ha inauguració, vés, sopa i gaudeix, que el menjar és molt i molt bo.

 

Que pots fer amb un tros de cartró 13

Il·lustració

La Bohème

 Tinc una gran debilitat per tot allò que envolta l’artista francés Tolouse Lautrec, esguerrat de neixement es va rodejar de les ànimes més esguerrades de la nit parisenca que va exprimir fins l’última gota, vitalista empedreit, les convencions sempre van passar de llarg quan no se les va gastar amb la penúltima farra, va aconseguir crear lluny de corrents i modes una obra que sempre sedueix. Quan me’n vaig assabentar que el cartró era un dels seus suports preferits, li he volgut retre homenatge amb un dels meus cartrons, no me n’he pogut estar.

Som Capaços un còmic gratuït sobre la discapacitat

Som Capaços


 Ahir fou el DIA INTERNACIONAL DE LA DISCAPACITAT, per aquest motiu vull regalar-te el NOU còmic SOM CAPAÇOS que he fet per explicar a la mainada les diferents DIVERSITATS FUNCIONALS que existeixen.
 El còmic SOM CAPAÇOS ja es fa servir a moltes escoles de Catalunya per abordar la discapacitat i segons m’han dit ha esdevingut una molt bona eina perquè la mainada pugui entendre aquest complex món que per desgràcia sovint és oblidat pels grans.
 Agraïr a l’Ajuntament de Barcelona la seva edició i assessorament, en especial a L’INSTITUT MUNICIPAL PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT i un record per a Marta Isbert, ànima de l’embrió d’aquest projecte que ja porta més d’una dècada de vida.
 Us el podeu descarregar i sobre tot compartir des d’aquest enllaç:
https://somcapacos.wordpress.com/descarrega/
 Recordar que qualsevol ajuntament o organització vol editar la seva versió personalitzada per distribuir-la sempre gratuïtament als seus municipis, escoles, biblioteques, socis, o públic en general, ha de contactar amb mi en privat.
 Gràcies
 Txiki Trepax

Apunts per una il·lustració: la Bohème

Sketch

Sempre he sentit devoció per l’art de Tolouse Lautrec, més quan vaig descobrir que pintava sobre cartró com jo, be ell ho feia amb olis i jo amb gouache, però aquest punt de conexió m’ha fet aprofundir més en la seva vida i obra. Ara estic preparant una il·lustració dedicada a ell, que es va beure la vida fins l’última gota i el millor cartellista pel meu gust, de quan els cartells es feien dibuixant.

Il”lustració per la Revista de Girona

Il·lustració
Revista de girona

Il·lustració per la Revista de Girona per l’article de Gisela Vicenç Pasqual

Pel número de Novembre la Revista de Girona que edita la Diputació he publicat aquesta il·lustració per acompanyar l’artícle de Gisela Vicenç Pasqual “La quietut que em mou”, el text parla sobre el fet de l’escriptura i les seves motivacions.

Gisela Vicenç Pascual

Il·lustració per article de la Revista de Girona

Autor local, Il·lustració per la Revista de Girona

Il·lustració
Autor Local

Il·lustració per a la Revista de Girona

He fet aquesta il·lustració per a la Revista de Girona per il·lustrar un article de Miquel Aguire sobre  “L’Agonia de l’Autor Local”. L’Article parla sobre l’absència i desconeixement dels autors locals, comdemnats a pertànyer a una literatura de segona i resignar-se al seu municipi.

Vaig escollir aquesta imatge de la cadira buida que penso expressa molt bé l’absència. Com l’autor local que em recorda quelcom artesanal, vaig pensar en fer aquesta il·lustració amb aquarel·la, per reforçar aquest tret.

 

Il·lustració "Autor Local" per la Revista de Girona

Il·lustració per a la Revista de Girona

Un xic de llum

Fotografia
Un xic de llum

Un xic de llum

Un xic de llum s’esmuny peruc entre la fullaraca, només un petit racó surt de les fosques i descobreix una petita part de la bellesa que sovint queda amagada menys a una hora escollida, privilegi d’uns pocs que han aprés a mirar.